torsdag 22 september 2016

Konsert med LJUS 5 november på Not Quite

Bakom Ljus står Daniel Filipsson. 

”En doldis på den svenska indiepopscenen. Eller, han är ju alltid där, ständigt i nya projekt och varje gång förvånas jag över att han inte bryter igenom och syns överallt. Daniel är och förblir en av landets bästa låtskrivare, ständigt finurliga melodier och ovan det, texterna.” – http://musikenligtjerry.blogspot.se

Daniel Filipsson alias LJUS Foto: © Miki Anagrius

Hans bakgrund är brokigare än din och det har väl påverkat musiken. Får man anta. Han är dropouten och gatumusikanten som utbildade sig till klassisk pianist. Han är drömmaren som lärde sig allt om jordenruntsegling men fastnade på en spritsmugglarbåt i Visby. Han är romantikern som siktade högt men hittades hängandes i ett träd i Botkyrka. Med Bach som ledstjärna, ett gudasänt band och en bankrånare som säkerhetsansvarig målar han upp världen på det sätt han ser den. 

Daniel, som startade ett av 00-talets mest intressanta svenska indieband South Ambulance och är hjärtat bakom hypade Al, Marc & Sandy har nu gjort det igen. 

Med Ljus har han hittat ännu en egen ton. Första singeln släpps 28 maj och innehåller låtarna ”Så ska ingen göra” och ”Vackraste på Östermalm”. Singeln är delvis ett samarbete med Dan Sundquist (producenten bakom Jakob Hellmans klassiker ”och stora havet…) och i september landar den efterlängtade albumdebuten.

Ljus är Daniel. Mäktigt, bräckligt, dödligt levande och framförallt… väldigt vackert.


Daniel Filipsson alias LJUS Foto: © Miki Anagrius


Artikel med intervju i NÖJESGUIDEN 
http://ng.se/artiklar/the-only-living-boy-pa-ostermalm

VIDEOS MED LJUS
Vackraste på Östermalm

https://youtu.be/-J9RxN6tbPs

Så ska ingen göra

https://youtu.be/yiD921-cOeY


Info om biljetter till konserten kommer strax.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar